Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme taşıdığı kenevir üretimiyle ilgili Konya'dan da talepler yükseliyor. Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kiraz, 19 İlde ekimi yapılmasına karar verilen kenevirin Konya’da da yetiştirilmesini istedi.

Az su gerektiren fakat çok değerli olan kenevirin Konya Ovası'nda yaşanan su sorununun çözümlerinden biri olacağını ifade eden Kiraz "İhtiyaç halinde yetiştiricilik bölgelerini azaltmak ya da çoğaltmak için Tarım Bakanlığı yetkili kılındı. Yani bakanlık yeni yetiştiricilik bölgeleri ihdas edebileceği gibi mevcut yetiştirme bölgelerini de iptal edebilir. Bu bakımdan Tarım Bakanlığı yetkisini kullanmalı ve Konya Ovası'nda da ve özellikle Hotamış bölgesinin kıraç tarım yapılan alanlarında endüstriyel kenevir üretim kapsamına mutlaka alınmalıdır" dedi.

Hem tarımsal olarak hem de sanayideki kullanım alanı düşünülerek tarımın merkezi Konya'da Hotamış bölgesinin kenevir üretiminde uygun bir şehir olduğunu ifade eden Kiraz, kenevir yetiştirilecek iller arasına Konya'nın da alınmasını ısrarla talep ettiklerini kaydetti.

Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kiraz "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan bu konuda yardım talep etmekteyiz. Kenevir yetiştiriciliği bölge çiftçimiz için bir fırsat anlamına gelmektedir. Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir. Bu bakımdan da Konya Ovası'nın ihtiyacı olan bir üründür. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Konya'ya konuyla ilgili müjde vermesini bekliyoruz. Konya'daki tarım kuruluşlarına da gereken çalışmaları yapmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.