Kepez Belediyesi, yetkilendirdiği firma ile yaptığı periyodik denetimler neticesinde ilçenin 4 yıl önce yüzde 13 seviyesinde olan güvenli asansör istatistiğini yüzde 92’lere çıkardı. Bu rakam ile Kepez, güvenli asansör istatistiğinde Türkiye birincisi oldu.

Kepez Belediyesi, ilçedeki asansör güvenliğini yüzde 13’den yüzde 92 oranına çıkardı. Kepez Belediyesi ve RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri AŞ, 2017 yılının ilk 9 aylık sürecinde ilçe sınırları içerisinde 3 bin 338 asansörü denetledi.

Bu denetimlerde 111 adet asansör, kullanılması can ve mal güvenliği açısından yüksek risk taşıdığını ifade eden kırmızı ile 181 asansör ise can ve mal güvenliği için kabul edilebilir seviyede olduğunu anlatan sarı ile etiketlendi. Belirlenen riskler, bina sorumlusuna ve asansör monte edene veya onun yetkili servisine iletildi. Sorumlulardan, belirlenen eksikliklerin 30 gün içinde giderilmesi istendi. Bin 167 asansör ise hafif kusurlu seviyede risk oluşturan asansörlere iliştirilen mavi etiket, bin 879 asansörse ‘0’ riski gösteren yeşil etiket aldı. Böylece Kepez’de güvenli asansör oranı yüzde 92’ye yükselmiş oldu.

Türkiye ortalaması yüzde 40 Kepez’de yüzde 92

Kepez Belediyesi ve ilçe genelindeki asansörlerin kontrollerini gerçekleştiren RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri AŞ, bu başarıya katkıda bulunan bina yöneticilerine törenle teşekkür belgesi takdim etti.

Genel Müdür Ziya Keskin, “Yüzde 90’ların üzerindeki yeşil ve mavi etiket oranıyla Kepez, Türkiye’nin güvenli asansörde ilk sıradaki ilçesi haline geldi. Türkiye’de 4-5 yıl önce güvenli asansör oranı yüzde 13’lerdeydi. Kepez’de de bu düzeydeydi. Türkiye’de güvenli asansör oranı şuan yüzde 40’ın altında. Kepez’de ise güvenli asansör oranı yüzde 90’ların üzerine çıktı” dedi.

Tütüncü: “Can ve mal emniyetine önem veriyoruz”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de ilçede güvenli asansör oranının yüzde 90’nın üzerine çıkmasının mutluluk verici bir gelişme olduğunu belirtti.

Belediye olarak kent sakinlerinin can ve mal emniyetini güvence altına almaya önem verdiklerini aktaran Tütüncü, “Mutlu bir şehir, can ve mal güvencesine sahip bireylerin varlığı ile mümkün. Bu anlamda asansör denetimlerine çok ciddi önem veriyoruz. Son zamanlarda ciddi yapılaşma ile karşı karşıyayız. Yeni yapılaşmaların içerisinde kullanılan asansörün iyi ve güzel olması doğal ama en önemlisi şu: Kepez’in bazı semtlerinde 30-40 yıl önce yapılmış binalarında da asansör kullanılıyor. Özellikle Dokuma bölgesindeki binalardaki asansörlerin önemli bir kısmı, güvenli asansörler statüsünde değildi. Periyodik muayeneler ve bakımlarının yapılmasından sonra Dokuma semtindeki binalardaki asansörler de güvenli hale geldi.”

Güvenli asansör sahiplerine teşekkür belgesi

Türkiye’de asansörlerin güvenliği oranının 3-4 yıl öncesine kadar yüzde 13’lerde olduğunu yineleyen Tütüncü, “Bu oran Kepez’de de aynıydı. Şimdi Türkiye’de güvenli asansör oranı yüzde 40’lar seviyesine geldi. Kepez Belediyesi olarak güvenli asansör oranını yüzde 13’lerden yüzde 90’ların üzerine taşıdık. Bu başarı idare olarak büyük bir dikkatin, özenin neticesi olmuştur.”

Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasından sonra güvenli asansör başarısına katkıda bulunan Özlem Apartmanı, Kültür İlkokulu ile Özel Şifa Hastanesinin temsilcilerine teşekkür belgelerini verdi.