Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1375. yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Anma törenine binlerce vatandaş katıldı.

Tören sabah Hz. Ali Çarşı Camii önünde toplanan binlerce kişi, önde Türk bayrağı, Hz. Ali ve Atatürk posteri ile Faikbey Caddesi’nden Merkez Ehlibeyt Işıklı Camii’ye ve buradan da Garnizon Şehitliği’ne yürüdü. Sine ve zincirler vuran katılımcılara yol kenarlarında sıcak çay ve şerbet ikram edildi.

Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada konuşan Işıklı Cami İmamı Seyyid Ahmet Erdem, Kerbela’da peygamberimizin evlatlarının hangi tehlikelere parmak basarak o yolda şehit oldukları anlaşılsaydı, bugün İslam aleminde bu acıların yaşanmayacağını söyledi. Ahmet Erdem, “İslam katledilmektedir. Aynen Kerbela’da olduğu gibi Kerbela’da nasıl Yezit’e mensup olan askerler tekbirler eşliğinde peygamberin evlatlarının başlarını kestilerse, Kerbela’da nasıl tekbirler eşliğinde peygamberin evlatlarının çadırlarını yaktılarsa, Kerbela’da nasıl İslam adına tekbirler eşliğinde peygamberimizin Kur’an hafızı olan sahabelerini boğazladılar. Başlarını kestilerse ve şimdi de maalesef kimi İslam coğrafyasında aynı metotla, tekbirlerle Müslüman başı kesilmektedir. Kerbelalar anlaşılsaydı, Kerbela’daki peygamberimizin evlatlarının hangi tehlikelere parmak basarak o yolda mücadele ederek şehit olduğu anlaşılmış olsaydı bugün İslam aleminde bu acılar yaşanmazdı” dedi.

Garnizon Şehitliği önünde düzenlenen törende yapılan konuşmaların ardından binlerce insan Yeni Mahalle Mezarlığı’nda aile mezarlarını ziyaret ederek, Kur’an-ı Kerim okudu, dualar etti.

Anma törenine Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.