Eskişehir Sanayi Odası Başkan Adayı Celalettin Kesikbaş, adaylığını açıkladığı günden bu yana yüzden fazla sorunla karşılaştığını ifade ederek, “8 yılda üretilen sorunların çözülmesi için daha fazla zaman kaybedilemez” dedi.

Mayıs ayında adaylığını bir çok proje ile açıklayan Celalettin Kesikbaş, geçen süre içinde karşılaştığı sorunların görünenden çok daha fazla olduğunu dile getirdi. Sanayicilerin sorunlarını başlıklar altında topladıklarını belirten Kesikbaş, geçen 8 yılda iş başındaki sanayi yönetiminin sergilediği tutumun bu sorunları doğurduğunu söyledi.

Celalettin Kesikbaş yaptığı açıklamada şu anki sorunların kaynağı ve mevcut yönetimin devamı niteliğindeki vesayet anlayışının ne proje üretirse üretsin mevcut sıkıntıları çözemeyeceğini vurgularken, Eskişehir sanayisinin ve sanayicisinin daha fazla zaman kaybına tahammülü olmadığını belirtti. Kesikbaş, “yayınladığımız manifesto tarihe düştüğümüz bir nottur ve bu manifesto ne kadar çok zaman kaybettiğimizi gözler önüne seriyor. Seçimlerin ertelenmesinde kaybedilen zaman bile bizler için son derece önemli. Bu yüzden mevcut yönetimden isteğimiz, en azından bu zamanı uyarılarımız doğrultusunda kullanmalarıdır. Çünkü yeni iş başına gelecek sanayi odası yönetiminin bu zamana ihtiyacı olacak. Yapacak çok işimiz ve projemiz var” dedi.

Kesikbaş sözlerine “zamanları azalıyor, sorunları ürettiler, şimdi istedikleri sorundan başlayabilirler” şeklinde devam ederek, şunları söyledi:

“Mevcut yönetimin ve vesayeti konumundaki anlayışın sorunları çözme çabalarının sanayiciyi tatmin etmediğini görüyoruz. Geçici güncellemelerin ve onarımların proje olmadığını, kalıcı, sürdürülebilir ve kapsamlı çalışmaların sanayimizi kalkındırabileceğini biliyoruz. Eskişehir sanayisini ekip olarak, bize inananlarla birlikte geleceğe taşıyacağız. Sorunların çözümlerini biliyoruz, ekibimiz bu konuda hazırlıklarını çoktan tamamladı. Önemli olan vizyoner bir anlayışla Eskişehir sanayisinin geleceğini şekillendirecek, dünyaya açılan sanayi atılımını yapabilmektir.”