KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Keskin ilçesinin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, ilçede 22 gündür devam eden su kesintisine ilişkin "Şimdilik çözüm olarak eski motorlardan birini devreye sokuyoruz. İnşallah 2-3 saate kadar bitecek ve suyu ilçeye basmış olacağız" dedi.

Yıldırım, Hasandede köyündeki su arıtma tesisinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisteki pompaların arızalanması dolayısıyla şebekeye su basamadıklarını söyledi.

Arızayla ilgili teknik kontrolleri İller Bankası ekiplerinin yaptığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Verilen malzemelerde ya fabrikasyon hatası ya da kurulum hatası var. Sürekli arıza veriyordu. Dolayısıyla ilçeye suyu basamadık. Bugün akşam itibariyle üretici firma gelip pompaları kendisi monte edecek. Şimdilik çözüm olarak eski motorlardan birini devreye sokuyoruz. İnşallah 2-3 saate kadar bitecek ve suyu ilçeye basmış olacağız. Ancak su basıldığında mesafenin uzak olması ve boruların hemen dolmaması nedeniyle ilçeye ulaşmıyor. 8-10 saatlik bir zaman alıyor. Vatandaşımız, bu dönemde tabii ki sıkıntı çekti. Bundan dolayı da defalarca özür diledim. Bizim inisiyatifimizde olmamasına rağmen özür diledim."

- "Serzenişlerine hak veriyorum"

Yıldırım, ilçenin genelinde su sıkıntısı olmadığına dikkati çekerek "İlçede bulunan 2 kuyumuzdan belirli bölgelere su veriyoruz. TOKİ bloklarına ayrı bir hattan su veriyoruz. Sadece yüksek kesimler su alamıyor. Oralara da 3 itfaiye ve müteahhidin tahsis ettiği tankerlerle su veriyoruz. Vatandaşın haklılığı ise musluğundan su akmamasıdır. Bundan dolayı serzenişlerine hak veriyorum. Ancak 'Susuz kaldık' diyorlarsa kesinlikle haklı değiller" dedi.

Yıldırım, su kesintisinden dolayı kendisini ve partisini kötülemeye çalışan kişiler olduğunu iddia ederek bu kişiler hakkında tazminat davası açacağını söyledi.

Vatandaşların bu sıkıntıları bir daha yaşamaması için hem parasal hem de zaman ve emek olarak önemli bir efor sarf ettiklerini dile getiren Yıldırım, "Arıtma tesisini kuran firma ile ilgili de mahkemeye tespit yaptıracağım çünkü ileride bize de farklı sıkıntılar yaşatabilir. Kendimi ve belediyeyi korumaya almak zorundayım" diye konuştu.

Vatandaşlar ise yaklaşık 22 gündür sularının akmadığını, ihtiyaçlarını mahalle çeşmelerinden sağlamaya çalıştıklarını öne sürdü.