GAZİANTEP (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay'a hizmet verecek "Kılavuzlu Sulaması" inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılavuzlu Sulaması Ana Kanalı 1. Kısım İnşaatı kapsamında bulunan 2 nolu tüneli "Zeugma" adı verilen tünel açma makinası delecek.

Kahramanmaraş Kılavuzlu Sulaması Ana Kanalı 1. kısım inşaatında yer alan kanalın 65 bin ile 70 bininci metreleri arasında bulunan 5 bin 450 metre uzunluğundaki tünelin (Belören Tüneli) yapımında çalıştırılacak tünel açma makinesi Zeugma'nın kurulumu tamamlandı.

Hizmete aldığı tesislerle ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan DSİ, inşa ettiği Kılavuzlu Sulaması Projesiyle, Kahramanmaraş'ta 270 bin 950 dekar, Gaziantep ve Hatay illerinde ise 1 milyon 76 bin 500 dekar tarım arazisini suya kavuşturacak.

Kılavuzlu Projesi ile 72 bin dekar arazi taşkınlardan korunurken, projenin tamamlanmasıyla ülke ekonomisine yılda ortalama 282 milyon lira gelir sağlaması bekleniyor.

Ayrıca, projeyle bölgedeki 122 bin kişilik bir istihdam alanı sağlanması hedefleniyor.