KAYSERİ (AA) - Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) Başkan Yardımcısı Ahmet Yurtlu, öğrenci ve velilere Hazreti Muhammed'in Hayatı Temel Dini Bilgiler, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini seçme çağrısında bulundu.

Yurtlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın toplantısında, 2015-2016 yılının ikinci döneminde ilkokul 4. sınıf, orta okul, lise öğrencileri ve velileri için en önemli noktanın seçmeli dersler konusu olduğunu söyledi.

Gençlerin din, ahlak ve değerler dünyasından kopmaması adına temel dini bilgiler, Hz. Muhammed'in hayatı Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmeleri konusunda teşvik edilmeleri gerektiğini ifade eden Yurtlu, şunları kaydetti:

"Ahlaklı bir toplumun yolu ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatını öğrenerek onu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarını sağlayacaktır."

Yurtlu, hayatın her alanında tehlikelerle karşılaşan çocukların kendi doğrularını ve fikir yapılarını oluştururken sağlıklı bir din ve ahlak eğitimine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.