Kırşehir Gazeteciler Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti yönetim kurulu ABD Başkanı Tramp’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını söylediği açıklamasının geçerliliğinin olmadığını söyledi.

Gazeteciler Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti adına açıklamada bulunan Sait Yanık, Kırşehirli gazeteciler olarak yapılan açıklamayı yok hükmünde algıladıklarını ifade etti.

Yanık açıklamasında, “1980 yılında BM’ in aldığı kararla Kudüs’ün statüsünün tek taraflı olarak İsrail tarafından değiştirilmesini uluslar arası hukukun ihlali olarak kabul ettiği halde Tramp’ın açıklaması hem dünyada ilk hem de uluslar arası hukuka karşı suçtur”dedi.

Yanık, yapılan açıklamanın İslam ülkelerinde infiale neden olarak terörü de tetikleyeceğini şöyle anlattı:

“Ortadoğu da yapılan açıklama hoş karşılanmamıştır. İslam dünyasını savaşa sürüklemek isteyen ABD, Avrupa’nın da karışacağının fitilini ateşlemiştir. Dün geceden bu yana yapılan sokak eylemleri ise demokratik ve haklı tepkinin sonucudur. Bizler, Kudüs’ün insanlık ve dinler tarihi açısından öneminin farkındayız.

Filistin’in devlet olarak tüm dünya tarafından da tanınarak toprak bütünlüğünün sağlanmasını istemekteyiz. Açıklamaların dozunu aşması ise İslam ülkeleri dışında da yankı bulur. Müslümanları bu topraklarda kimse yok sayamaz”