ESKİŞEHİR (AA) - Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) işbirliğiyle 04-07 Ekim 2016 tarihleri arasında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenecek olan “2. Uluslararası Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı (TÜDÇOOK)” öncesinde, iki üniversite arasında kurultaya yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Osmangazi Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Kırgızistan ve Türkiye’de düzenlenen iki ayrı tören ile imza altına alınan İşbirliği protokolüne KTMÜ adına Rektör Prof. Dr. Sebahattin Balcı'nın, ESOGÜ adına Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen'in imza attığı bildirildi.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde 18.02.2016 tarihinde düzenlenen imza törenine ESOGÜ’yü temsilen, ESOGÜ Türk Dünyası Oyun ve Oyuncakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay, 22.02.2016 tarihinde ESOGÜ’de düzenlenen imza törenine ise Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, ESOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan, Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay ve Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay katıldı.

Her iki üniversite rektörü de yaptıkları açıklamalarda uluslararası akademik bir etkinliği birlikte düzenlemekten memnuniyet duyduklarını belirterek, bundan sonraki süreçte de işbirliği içinde çalışma temennisinde bulundu. Türk Dünyası Oyun ve Oyuncakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay kurultayla ilgili geniş bilgiye tudcook.com adresinden ulaşılabileceğini ifade etti.