KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Üniversitesi, merkez kütüphane içerisinde görme engelli öğrenciler için "Engelsiz Kütüphane" bölümü oluşturdu.

Kırıkkale Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hüseyin Murat Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, "Engelsiz Kütüphane" sayesinde görme engelli öğrencilerin, kitaplara ve bilgiye daha kolay bir şekilde ulaşacağını belirtti.

Yücel, üniversite olarak engelli öğrencilerin tüm taleplerini karşılamak adına engelsiz bir kütüphane kurarak öğrencilerin hizmetine açtıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Üniversite olarak engelli öğrencilere hizmet etmekten keyif alıyoruz. Engelli öğrencilerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Görme engelli öğrencilerimizin kullanımı için kütüphanemize cihazlar getirttik. Bu cihazlar sayesinde onların kütüphaneyi daha aktif kullanmalarını bekliyoruz. Farklı bölümlerde okuyan öğrenci arkadaşlarımızın tamamına yardımcı olmak istiyoruz. Biz bu konuda elimizden gelen her şeyi onlara hizmet olarak sunmaya çalışacağız. Bu kapsamda ülkemizdeki tüm görme engelli öğrencilerimize üniversitemizin kapılarını açıyoruz."