KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de 112 Acil Servis'te görevli 3 personelin hasta yakınları tarafından darbedildiği iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, önceki gün akşam saatlerinde Kırıkkale 112 Acil Komuta Kontrol Merkezini arayan bir kişi, Kaletepe Mahallesi'nde 1 yaşındaki bebeklerinin rahatsızlandığını, durumu acil olan bebeği kendi imkanlarıyla hastaneye götürmek için yola çıktıklarını belirterek, telefonu kapattı.

Bu görüşmenin ardından kısa süre sonra, güzergahtaki Etiler 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna uğrayan aile bireylerinden dede M.Ü'nün (52), burada, komuta kontrol merkezine yapılan ihbardan bilgisi olmadığı belirtilen ambulans şoförü ve acil tıp teknisyenine "geç kaldıkları" gerekçesiyle fiziki ve sözlü saldırıda bulunduğu öne sürüldü.

Sağlık görevlilerinin daha sonra hastayı Yüksek İhtisas Hastanesine götürürken ambulansta bebeğin annesinin, acil servis önünde ise dedesi M.Ü. ve babası Y.E.Ü'nün (29) fiziki ve sözlü saldırısına maruz kaldığı iddia edildi.

Bebeğin acil serviste, darbedilen acil tıp teknisyeni H.A. ile ambulans şoförleri K.B. ve Y.Y'nin ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Bu arada, gözaltına alınan dede M.Ü. ve baba Y.E.Ü'nün çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hasta yakınlarının Etiler 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna gelir gelmez fiziki ve sözlü müdahalesinin sağlık camiasını çok üzdüğünü söyledi.

Saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Uzun, "Bu noktada 'Beyaz Kod' uygulamasını başlattık. Avukatlarımızı da görevlendirdik. Çalışanlarımızın yanındayız çünkü görevlerini en iyi şekilde yeri getiren arkadaşlarımız mağdur olmuştur. Vatandaşlardan hassasiyetle olaylara yaklaşmalarını, haklarını hukuki boyutla aramalarını tavsiye ediyoruz" dedi.