KIRIKKALE (AA) - Karakeçili Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Çocuklarımız Eğleniyor Projesi" kapsamında 13 öğrenci, Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ı ziyaret etti.

Proje ile ilçede maddi durumu iyi olmayan, öksüz veya yetim öğrencilere giysi, kırtasiye malzemeleri yardımının yanı sıra geziler düzenlenerek eğitimde eşitlik sağlanması amaçlanıyor.

Vali Kolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle güzel projelerle öğrencilerin ufuklarının genişlediğini söyledi.


Devletin her kademesinde bulunan yetkili idari amirlerin, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya her zaman devam edeceğini belirten Kolat, Kaymakam Oğuzhan Ocak’a teşekkür etti.


Kaymakam Ocak ise sosyal bir etkinlik projesini daha hayata geçirdiklerini vurguladı. Proje kapsamında ilçede maddi durumu iyi olmayan 13 öğrencinin sosyal hayata adaptasyonunu kolaylaştırmak amacıyla geziler düzenlediklerini anlatan Ocak, şunları kaydetti:

"Karakeçili Kaymakamlığı olarak merkez ve köylerinde maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi ailelerimizin, öksüz veya yetim, maddi manevi yoksunluk çeken 7-13 yaş arası çocuklarımıza sosyal hayata adaptasyonların kolaylaştırılması için proje hazırladık. Projeyle bu durumda olan yavrularımızın diğer çocuklar gibi giyinmeye, kırtasiye malzemelerine, gezilere ve güzel vakit geçirmeye ihtiyaçları olduğu düşüncesiyle, eğitimde eşitlik olduğu gibi yaşam standartlarında da eşitlik sağlanmasını amaçlıyoruz."