Diyarbakır’da imara açılmasıyla birlikte büyük tepki ve tartışmalara neden olan Kırklardağı’nda yapılan konutların 3’te 2’sine tedbir kararı alındı. Tedbir kararı aldıran Servet Yıldırım adlı mağdur, buradaki adaletsizliğin giderilmesini beklediklerini vurguladı. Ayrıca buradan konut alarak mağdur olan 52 kişi de konutların tamamına tedbir konulması için mahkemeye başvurdu.

Diyarbakır’da imara açılması ile birlikte büyük tepki ve tartışmalara neden olan, bunun yanı sıra müteahhidinin tehdit edilerek, inşaatlarına el konulan Kırklardağı’nda, mağdur edilen vatandaşlar harekete geçti. Hakları gasp edildiği gerekçesiyle daha önce dava açan 52 mağdur, buradaki konutlara tedbir kararı bırakılması için mahkemeye başvurdu. Mahkemeye, tedbir kararı bırakılması amacıyla ilk başvuran vatandaşlardan Servet Yıldırım’ın başvurusu üzerine buradaki konutların 3’te 2’sine tedbir kararı bırakıldı. Yıldırım, Kırklardağı’nda büyük bir adaletsizliğin yaşandığını belirterek, “Adalete güveniyoruz ve buradaki konunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz" dedi.

"ADALET BU KONUNUN ÜZERİNE GİTMELİ"

Yıldırım’ın ardından, diğer mağdurlar da Kırklardağı’ndaki konutların tamamına tedbir bırakılması amacıyla mahkemeye başvurdu. Başvuruculardan Piresin Bal, birçok insanın mağdur edildiğini kaydederek, "Halen buradan ev aldığı için borç altında olan, altınları satıp buraya yatıran insanlar var. Buranın mağduriyeti yüzünden eşinden ayrılanlar, yuvası dağılanlar bile var. Kredi çekip, mağdur olanlar var. Tüm bu mağduriyetler bir an önce giderilmeli. Buradaki adaletsizlik sona ermeli. Biz konutların tamamı ile ilgili tedbir kararı bırakılması için başvurumuzu yaptık. Olumlu sonuç çıkmasını ve adaletin bu konunun üzerine gitmesini bekliyoruz" diye konuştu.