Tartışmaları süren Kırklardağı konaklarının eski müteahhidi Ufuk Eser Subaşı, mağdur edilen mülk sahiplerinin adlarını açıkladı. Subaşı, Doğu Ergil, Murat Batgi, Piresin Bal, Mustafa Rüştüoğlu gibi isimlerin de içerisinde yer aldığı yaklaşık 200 ailenin mağdur edildiğini belirtti.

Diyarbakır’da, tartışmalara ve tepkilere neden olan Kırklardağı konakları ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın, “Bu konu belediyeyi aşıyor. DTK mülk sahiplerini araştırıp, açıklasın” sözlerinin ardından konakların eski müteahhidi Ufuk Eser Subaşı, mülk sahiplerini açıkladı. DTK’nın araştırmasını yapıp isimleri açıklamasını isteyen Subaşı, Kırklardağı’nın inşaatları zorla elinden alınan eski müteahhidi olarak bazı konuları açıklamasının kendisine düştüğünü kaydetti.

"YÜZLERCE İSİM MAĞDUR EDİLDİ"

Bazı isimleri kendilerine zarar gelmemesi için net olarak açıklamayacağını belirten Subaşı, "Sizin davanızın ilk dönemlerinde açlık grevi yapıp komaya giren Birleşmiş Milletlerce kurtarılan hayatının büyük kısmını felçli geçiren ve C. ağabeyim. Suriçi’nde kuyumcu dükkanında vurularak hayatını kaybeden dünya tatlısı kuyumcu kardeşimin eşi Fatma Ödoğlu. Hollanda’dan bastonuyla gelen Göksu Özay. İngiltere’den bir Diyarbakırlıyla evlenip gelen Şeyhmuz Güger. Sizin Avrupa’da kadın temsilcilerinizden Tekiye Gül. Türkiye’den Ayfer Leygara. Suriçi’nden emekçi mermerci Ali Rıza ve yeğeni Mehmet abi. Sizin dava insanlarınızdan Mustafa Rüştüoğlu. Ciran Ciran dizisinin yazarı Murat Batgi ve aile üyeleri ile kadın oyuncusu. Emekli 70 yaşında ve tüm emekli parasını veren Süleyman Olucuk. Diyarbakır’ın büyük ailelerinden Presin Bal ve Servet Yıldırım" dedi.

"ABDULLAH DEMİRBAŞ DA ALET EDİLDİ"

Bu isimlerin yanı sıra yaklaşık 200 kişinin haklarının yok edildiğini savunan Subaşı, "Bilmenizi isterim sizin eski Belediye Başkanınız Abdullah Demirbaş alet edilerek yapıldı bunlar. Kürt siyasetçi Doğu Ergil bile Kırklardağı’nda bu şahıslar tarafından mağdur edildi. Bu arsa sahibi kendisini fabrika açıyoruz diyerek 300 bin lirasını ortak ediyor ve üzerine yaklaşık 5 milyon borç bırakıyor. Mahkemeye vermek istiyor ancak Sur Belediyesi’nde cemaat kuran Abdullah Demirbaş, ‘size Kırklardağı’ndan ev verilsin. Bu işi kapatın’ diyor. Yapılmayan evlerle Doğu Ergil bile mağdur ediliyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ve partisi içerisindeki duyarlı yetkililerin bu konuyla ilgilenmesini isteyen Subaşı, "Kırklardağı konusu şahsi menfaatleri uğruna insanları mağdur eden bir grubun partiyi arkalarında gibi göstererek her türlü şiddeti, dolandırıcılığı, gaspı yasallaştırma çalışmalarıdır. Lütfen geçmişte de herkese zarar veren bu gruba bir son verin, bunlar gibilere müsaade etmeyin" şeklinde konuştu.