KIRŞEHİR (AA) - Uluslararası Çevre Gazetecileri Derneği (UÇE), asbestli içme suyu borularının değiştirilmesi çalışması nedeniyle Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye, "doğaya saygı" ödülü verdi.

"Don Kişot Osman" olarak da tanınan dernek başkanı Osman Akkuş, törenin yapılacağı Ahi Evran Mahallesi'ndeki Kırşehir Belediyesine gitmek için ata bindi. Yolda aniden ürken at, Akkuş'u sırtından attı. Çevredekilerin yardımıyla kaldırılan Akkuş, yeniden ata binerek belediyeye gitti.

Akkuş, burada yaptığı konuşmada, asbestli boruların değiştirilmesini sağlayan belediyenin ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu düşünceden yola çıkarak, Başkan Bahçeci'ye dernek adına "doğaya saygı" ödülü vermeyi uygun gördüklerini belirten Akkuş, "Asbestli borular sağlıklı değil, hatta birçok ülkede kullanımı yasak. Kanserojen madde içerdiği bilinen bu boruların değişmesini sağlayan Bahçeci'yi kutluyorum" dedi.

Başkan Bahçeci de kendilerini ödüle layık gören Akkuş ve dernek yöneticilerine teşekkür ederek, "Asbestli boruların değişmesi hem sağlık hem de gelecek açısından çok önemli. Kendimizi çevreci belediye olarak tanımlıyoruz. Çevre konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Bahçeci, konuşmaların ardından makamında kabul ettiği Akkuş'a, Ahi Evran-ı Veli'nin prensiplerinin yazılı olduğu topraktan yapılmış plaket hediye etti.