KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, teröre tepki adı altında düzenlenmek istenen yürüyüşe katılmamaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, sosyal medya platformlarında paylaşılan mesajlarla halka meydanlara inmeleri konusunda çağrı yapıldığı belirtildi.

Vatandaşlara provokasyonlara gelinmemesi konusunda uyarı yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Paylaşılan mesajlar ve yapılan çağrılar dikkatle incelendiğinde düzenleyen kişi ya da gruba dair herhangi bir bilginin bulunmadığı görülecektir. Bu nedenle yapılan çağrıların tamamen toplanan kalabalığı provoke etmeyi ve bir kargaşa ortamı yaratmayı amaçladığı değerlendirilmektedir. Bu nedenlerle yaşanan acı tecrübelere rağmen terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürercesine çeşitli sosyal medya platformlarında yapılan ve düzenleyicisi belli olmayan, önceden duyurusu yapılan 'Terörü Telin' mitingi çağrısına istenmeyen olaylara sebebiyet verilmemesi açısından itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Bu amaçlarla toplanacak gruplara kesinlikle müsaade edilmeyerek, gerekli müdahaleler ve adli işlemler yapılacaktır."