KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in tarım ve hayvancılık sektöründeki sorunları ve çözüm önerilerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e iletildiği bildirildi.

Kırşehir Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Salih Çetinkaya, Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, Kırşehir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer Güzel ve bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları Bakan Çelik'i ziyaret etti.

Çelik'e Kırşehir'in tarım ve hayvancılık sektöründe yaşadığı sorunlar ve projelerle ilgili brifing verildi. Bakan Çelik'e bilgi veren Ticaret Borsası Başkanı Yavuz, il genelinde 8 bin 874 adet hayvancılık işletmesi bulunduğuna işaret ederek, besicilik sektöründe Kırşehir'in Türkiye genelinde önemli bir noktaya gelmeye başladığını vurguladı.

Kırşehir'de 100 bin besilik canlı hayvan bulunduğunu dile getiren Yavuz, bunlardan 65 bininin ithal besilik etçi ırklar olduğuna dikkati çekerek, 2016 yılında 100 bin ithal hayvanın işletmelere girmesinin beklendiğini aktardı.

Sektörün yaşadığı sorun ve önerilerin 19 madde halinde Çelik'e iletildiğini anlatan Yavuz, zaman ayırarak Kırşehir'in tarım ve hayvancılık sorunlarıyla çözüm önerilerini dinleyen Bakan Çelik'e, milletvekillerine ve heyet üyelerine teşekkür etti.