KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliği, eğitim ve öğretim kurumlarına 50 metre yakın mesafede internet kafe ve elektronik oyun alanlarının bulunmaması konusunda uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, okullarda güvenli eğitimin sağlanmasına yönelik, koruyucu ve önleyici tedbirlerin artırılmasına ilişkin protokol kapsamında eğitim ve öğretim kurumlarına 50 metre yakın mesafede internet kafe ve elektronik oyun alanlarının yasaklandığı hatırlatıldı.

Polis sorumluluk bölgelerinde 18 yaşından küçük öğrencilerin okul kıyafetleriyle internet kafe ve oyun salonlarına girmelerinin yasaklandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Eğitim ve öğretimin huzur ve güven içerisinde devamının sağlanması, geleceğimizin büyükleri olacak olan çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitimlerini sürdürerek gerekli önlemlerin alınması yönünde çalışmalar yapılması hususunda ilgili birimlere uyarı yapılmıştır. Bu nedenle, öğrencilerimizin okula giriş ve çıkış saatlerinde, okul önlerinde okulla ilgisi bulunmayan kişilerin öğrencileri rahatsız ettikleri, ayrıca ders saatleri dahilinde bazı öğrencilerin internet kafelere ve oyun salonlarına yoğun ilgi gösterdikleri yapılan denetimler sonucunda anlaşıldığından bu konularda gerekli önlemlerin alınması amaç edinmiştir. Uyarılara uymayan ve devam eden iş yerleri hakkında idari cezalar uygulanacaktır"