KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlisi olarak tanıtıp, denetim yaptıkları inşaat firması yetkilisinden 10 bin 500 lira aldığı iddia edilen 3 şahıs yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi'nde özel bir firmaya ait inşaat sahasına gelen D.K (43), M.Ç (43) ve (52), inşaat yetkililerine kendilerini SGK görevlisi olarak tanıtarak, inşaatta sözde denetim yaptı.

İncelemenin ardından firma yetkilisiyle görüşen şahıslar, güvenlik açısından eksikler olduğu gerekçesiyle inşaat sahasını mühürleyeceklerini belirterek, bu eksikleri görmezden gelmek için kişi başı 3 bin 500 lira istedi. Şüphelilerle banka şubesine giderek 10 bin 500 lirayı teslim eden firma yetkilisi, daha sonra durumu polise bildirerek şikayetçi oldu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında bankanın kamera güvenlik kayıtlarından kişilerin kimliklerini tespit eden polis, zanlıların daha önce Ankara, Antalya ve İstanbul'daki çeşitli dolandırıcılık suçlarından sabıkaları bulunduğu belirledi. 

Ankara'dan kiraladıkları otomobille Nevşehir'in Topraklı beldesinde trafik ekiplerince yakalanan 3 kişi, gözaltına alındı. Kırşehir'e getirilen zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.