KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesinde akademik değerlendirme toplantısı yapıldı.

Ahi Evran Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda akademik değerlendirme toplantısı yapıldı.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kaliteyi kurum kültürü haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek, eğitim ve öğretim hayatları boyunca akademisyenlerin çaba sarf etmeleri gerektiğini kaydetti.

Öğretim elemanları ve idari personelin büyük bir özveriyle çalışmaları gerektiğini vurgulayan Karakaya, üniversitelerin bilgi üreten merkezler olduğunu, sorumluluklarının ve kaynaklarının insan olduğunu aktardı.

- Sigaranın zararları eğitimleri

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, sigaranın sağlığa ve çevreye zararları ile bırakma yöntemleri hakkında eğitim verildiği bildirildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü salonunda Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Ebru Gürbüzerol tarafından İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına sigarayı bırakma eğitimi verildiği belirtilen açıklamada, eğitimlerde sadece sigara içenlerin değil, çevrelerinin de zarar gördükleri, hayat kaliteleri ve yaşam sürelerinin kısaldığının vurgulandığını da aktarıldı.