KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Bayır-Bucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası kapsamında toplanan yardımların bölgeye gönderileceğini söyledi.

Şentürk, Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, başlattıkları yardım kampanyasının perşembe günü sona ereceğini ifade ederek, geçen sürede toplanan yardımlarının bir kısmının daha önce gönderildiğini dile getirdi.

Kampanyaya gösterdikleri ilgiden dolayı Kırşehir halkına teşekkür eden Vali Şentürk, şunları kaydetti:

"Kampanya kapsamında toplanan yardımlar, bilindiği gibi tırlarla Türkmen kardeşlerimize ulaştırıldı. Perşembe günü yeni yardımlarımızı Valiliğimiz önünden yola çıkaracağız. Kampanyanın son günlerinde, yardım etmek isteyen Kırşehirli hemşehrilerimiz yardım toplama merkezlerine yardımlarını bırakabilirler. Kırşehir'de yapılan en kapsamlı bağış ve yardım kampanyası kapsamında 800 bin liraya yakın miktarda para toplandı. Bu kampanya ile yardım kültürü tabana yayıldı. İlimizin her köşesinden her vatandaşımızın bu kampanyadan haberi oldu. Toplumun her kesimi az ya da çok demeden kampanyaya yardım ettiler. Toplumumuzda, savaşa ve savaştaki mazlumlara karşı bir bilinç, bir yardımlaşma duygusu oluştu."