Türk Kızılayı’nın “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla yürüttüğü Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası’nda bağışlar kabul edilmeye başlandı.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, bu yıl kurban vekalet bedelinin, yurt içi için 735 TL, yurt dışı için ise 500 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Saygılı, 2 Ağustos 2017 itibarı ile başlayan Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası’nın 1 Eylül 2017 tarihine kadar süreceğini belirtti.

Kızılay’ın “Kurbanda Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceklerini ifade eden Saygılı, “Kızılay olarak son 10 yıldır olduğu gibi bu yıl da Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası ile yüz binlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırmayı planlıyoruz. Bu modelde; Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından özenle seçilen kurbanlıklar, yine kurumun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk 3 günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek” dedi.

Kurban bereketi yıl boyu sürecek

Kurban etleri ile hazırlanan kavurmanın konserve haline getirilerek, Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ülkenin her noktasındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını vurgulayan Saygılı, şöyle devam etti:

“Şehir merkezinde bazen yardım edecek ihtiyaç sahibini bulamıyor olabilirsiniz,. Bazen de kimin gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunu bilemiyor olabilirsiniz. Kızılay, ihtiyaç sahibi ile hayırsever arasında bir köprü görevi görüyor. Yurt içi bağışlar konserve şeklinde yıl boyunca kimsesiz yaşlılara, yetimlere, engelli vatandaşlarımıza, afetzedelere ulaştırılıyor. Hayırseverlerimiz, bu kampanya sayesinde, aylardır çocuklarına, torunlarına et alamayan ailelere Kızılay aracılığı ile ulaşabilirler. Tüm Adanalılara, kurban vekaletlerini; amacına, kuralına uygun şekilde kesim gerçekleştiren Türk Kızılayı’na vermeleri için çağrıda bulunuyorum.”

Kurban bağışı kampanyası ile vatandaşların hem dini ibadetlerini yerine getirdiklerini hem de kimsesizlerin kimsesi olduklarını belirten Saygılı, “Yapılacak bağışlar ile dünyanın dört bir yanına taşınacak bayramın bereketi ihtiyaç sahiplerine umut olacak ve bayram böylece bayram olacak” diye konuştu.

Vekalet için Kızılay’a ulaşmak yeterli

Vekalet vermek isteyenlerin, Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin hesap numarasına (Ziraat Bankası Belediye Şubesi-1783 TR 3600 0100 1783 0000 1868 5406) EFT yapabileceğini, şubeye ulaşarak nakit ya da kredi kartına 4 taksit imkanıyla ile ödeme gerçekleştirebileceğini ifade eden Saygılı, vatandaşların, kurban vekaleti ile ilgili bilgi almak için 0322 4571923 numaralı telefondan şubeye ya da 168 çağrı merkezinden genel merkeze ulaşabileceğini kaydetti.

Saygılı, açıklamasının devamında, kampanyanın tüm İslam alemine hayırlı olması ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.