Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti.

Akhisar Genç İşadamları Derneği’nin (AKGİAD) konuğu olarak Akhisar’da bulunan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve beraberindeki heyet, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı ziyaret etti. Talat ve ekibini, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak, Ali Velestin ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Akhisar hakkında Mehmet Ali Talat’a bilgi veren Hızlı, ilçenin geçim kaynaklarından bahsederek "13 milyona yakın zeytin ağacı bulunuyor. Tüm zeytin işletmelerini bir araya getirecek Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi ile atağa geçmeyi hedefliyoruz. Zeytin hususunda Akhisar her konuda öncülük yapıyor" dedi.

TALAT, ZEYTİN ŞEKERİ TATTI

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Talat, Akhisar’ın iyi değerlere sahip olduğuna vurgu yaptı. Akhisar’ın tarım ve sanayideki yapılanmasını sürdürmesi gerektiğini ifade eden Talat, ilk kez zeytin şekerini tatma imkanı bulduğunu ve zeytin şekerini çok beğendiğini söyledi.

Belediye Başkanı Salih Hızlı tarafından Talat’a, zeytin ve zeytin yağları şiltleri ile Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor’un 45 numaralı Mehmet Ali Talat yazılı formasını hediye etti.