KKTC’de 1964 yılında Rum ve Yunan saldırılarında şehit olan İbrahim Ramadan için cenaze töreni düzenlendi.

İbrahim Ramadan 1964 Nisan ayında Rum ve Yunanlıların saldırılarında Doğruyol köyünde şehit edilmişti. Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanlığı yapan Ramadan için ilk olarak KTAMS önünde tören düzenlendi, daha sonra Göçmenköy Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından şehit Ramadan askeri törenle Girne Boğaz Şehitliği’nde toprağa verildi.

Doğruyol’da öldürülen ve Kayıplar Komitesi’nin Tekke Bahçesi’ndeki kazılarında tek bir mezardan çıkarılan 5 kişi arasında bulunan İbrahim Ramadan, Tekke Bahçesi’nde, üzerinde “Önder İbrahim” yazılı bir mezarda bulundu. Ailesi 43 yıl boyunca Tekke Bahçesi’ndeki başka bir mezara giderek onu andı. Üzerinde “İbrahim Ramadan” yazan mezarda kimin ya da kimlerin olduğu ise henüz bilinmiyor.

Ramadan’ın ailesinin verdiği bilgiye göre, Gençlik Gücü’nün (GG) de kurucularından olan, kendisi gibi şehit edilen ve yıllarca naaşına ulaşılamayan Hüseyin Ruso ile Küçükkaymaklı’da futbol oynayan İbrahim Ramadan, öldürüldüğünde 38 yaşında, evli ve dört çocuk babasıydı.

İbrahim Ramadan’la aynı mezarda bulunan İsmail Bekir de, geçtiğimiz yıl Ekim ayında Boğaz Şehitliği’ne defnedilmişti.