Yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Kadim medeniyetlerin merkezi olan Anadolu toprakları, Türklerin engin hoşgörüsü ile asırlardır huzur, barış ve adaleti temel alan; ırk, dil, din ayrımı olmaksızın uyum içinde yaşamanın yollarını bulmuş dünyanın tek coğrafyasıdır.

Son zamanlarda dünya gündeminde yeniden ısıtılan “Büyük Yalan Sözde Soykırım İddiaları”, bilimsel ve hukukî açıdan son derece temelsiz ve asılsız olup, bu durum malum mihraklar tarafından Türkiye karşıtı uluslararası bir baskıya dönüştürülmeye çalışılmaktadır.

Aklı başında herkes tarafından malumdur ki Türk Milleti, tarihin hiçbir döneminde, hiçbir topluluğa soykırım yapmamış; bilakis pek çok mazlum topluma kucak açmıştır. Şanlı ve muhteşem tarihimize bakılınca görülecektir ki arif, asil, aziz, necip, kahraman milletimiz; her daim haklı mazlum, mağdur, zayıf, güçsüz ve gariplerin yanında yer almış, güçlü de olsa haksızın tarafında olmamıştır!..

Nitekim tarihî süreçte ecdadımız tarafından Ermenilerin "Kavm-i Sadıka" olarak tanımlanması da, birçok toplumun asırlarca Türk Milleti ile uyumlu yaşadıklarının kanıtlarındandır.

Bunun yanı sıra benzer asılsız iddialarda bulunanlar tarafından I. Dünya Savaşı yıllarında Doğu illerimizde pek çok insanımız genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden katledilmiştir. Bu doğrultuda Ermeni terör örgütü ASALA tarafından vahşice şehit edilen diplomatlarımız da soykırım yalanının arkasına sığınılarak göz ardı edilmeye çalışılmaktadır. Soykırım iftirasında bulunanlar kendi kirli tarihlerine baktıklarında soykırımın alasını göreceklerdir.

Bütün bu gerekçelerle; Türkçenin Başşehri, Yunus Emre'nin diyarı Karaman'dan, Bizim Yunus'un deyimiyle; "Yaradılanı severiz, Yaradan'dan ötürü!..” düsturuyla hareket eden arif, asil, aziz, necip, kahraman Türk Milleti’nin evladı olarak, şanlı tarihimize ve devletimize atılmak istenen bu iftirayı tüm varlığımızla reddediyor, müfterileri kınıyoruz.”

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ