KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu ile Genç Sosyal Bilimciler Derneğince, 3. Ulusal Gençlik Tartışmaları programı düzenlenecek.
KMÜ'den yapılan yazılı açıklamada, organizasyonla siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve çeşitli üniversitelerden öğrenci kulüplerinin temsilcilerinin Ulusal Gençlik Tartışmaları’nda buluşacağı belirtildi.
Türkiye’nin gündemini oluşturan 6 konu başlığında münazara usulüne göre sunumların yapılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Tartışma programının her oturumunda 10 farklı üniversite temsilcisi söz alırken, alanında uzman üç akademisyen jüri görevinde bulunacak. Her oturumun sonunda da jüri heyeti, münazara usulleri gereği puanlamalarda bulunarak oturumun galip gelen tarafını belirleyecek. Altı oturumda toplam 18 akademisyenin jüri üyesi ve 100 farklı üniversiteden hukuk, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanındaki öğrenci kulüplerinin başkanlarının tartışmacı olarak katılım sağlayacağı program gün boyu sürecek. KMÜ Konferans Salonunda 10 Mart Perşembe günü düzenlenecek etkinliğin açılışına il ve üniversite protokolünün yanı sıra siyasi parti temsilcileri de katılarak, programın konuşmacılarına plaket takdim edecek."