Elazığ’da bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları (STK), kurban eti dağıtırken Kobani protestolarında öldürülenlerle ilgili tepkilerini dile getirip basın açıklaması yaptı.

Elazığ’da İHH, Elimder, AB-ı Hayat Vakfı, Bilge Der, Furkan Vakfı, İmam Hüseyin Derneği, Kalem-Der ve Yeni İhya-Der’in aralarında bulunduğu STK üyeleri, PTT meydanında toplandı. Kalabalık, Diyarbakır’da IŞİD’in, Kobani’ye ’Ayn-El Arap’ girmesini bahane ederek olay çıkaran gruplar tarafından öldürülen Yasin Börü ve diğerlerinin fotoğraflarını taşıdı. Zaman zaman tekbir getiren kalabalık ’Hepimiz Yasin Börü’yüz’ sloganı attı.

STK’lar adına İHH Elazığ Şubesi Başkanı Metin Kılıç basın açıklaması yaptı. Kılıç açıklamasında, ülkemizin yeni bir kaos senaryosunu daha geride bıraktığını belirterek "40 cana ve milyarlarca lira zarara mal olan kirli senaryo bir takım gerçeklerin perdesinin de yırtılmasını sağladı. Geçen günlerde IŞİD’in, Kobani’ye saldırısı bahane edilerek ülkemizde sergilenen vahşet, işte tam bu amaca hizmet eden bir kalkışma olmuştur" dedi.

Türk halkı ve aklı selim sahibi tüm Müslümanların IŞİD denilen örgüt ve onun ortaya koyduğu vahşetin karşısında olduğunu anlatan Kılıç, şunları söyledi: "Bu herkese malum bir gerçekken, Kobani saldırısı bahanesiyle Türkiye’de başlatılan eylemlerde dindar insanlar, İslami STK’lar, Kur’an kursları ve camiler özellikle hedef seçilmiş, vandalların saldırısına maruz kalmıştır. Kurban eti dağıtan gencecik fidanların, en vahşi hayvanların bile yapmayacağı şekilde onlarca kez bıçaklanıp balkondan aşağı atılıp sopalarla linç edilip, araçlarla üzerinden geçilmesi nasıl izah edilebilir. Yüreklerinde bu kini taşıyan yüzü maskeli vandallar, hangi karanlık mahfillerin amaçlarının hizmetkarıdır. Bütün bu olaylar, İslam coğrafyasını kanlı bir bataklığa dönüştüren emperyalist güçlerin bir amacı da Türkiye’yi bu bataklığın içerisine çekmektir. Hükümeti bu konuda dikkatli davranmaya davet ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından kalabalık, olaysız dağıldı.