Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde kamplarda kalan Kobanililer, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile hamama taşındı.

Suruç’taki geçici barınma merkezlerinde kalan Kobanililerin banyo sorununun çözülebilmesi amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi tarafından ilçedeki atıl durumdaki hamam hizmete açıldı. Yine belediyeye ait otobüslerle kaldıkları geçici kamplardan alınan Kobanililer, hamama taşındı. Belirli dönemlerde hamama götürülmesi hizmeti sürerken, Kobanililer de uzun aradan sonra temizlenebilmenin keyfini sürdü. Ücretsiz hamam hizmeti nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Kobanililer, “Allah Büyükşehir Belediyesi’nden razı olsun. Günlerdir banyo yapamıyorduk. Evsiz barksız perişandık. Şanlıurfalılar bize kapılarını açtı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Ayrıca Kobanili misafirlerin diğer ihtiyaçlarına yönelik Büyükşehir Belediyesi ve Suruç Kaymakamlığı işbirliğiyle başlatılan kampanya ile Kobanililere, bedenlerine göre seçilen ayakkabı, kazak, mont gibi kışlık kıyafetler dağıtıldı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile AFAD ortaklaşa yürütülen anketlerle belirlenen ihtiyaç sahibi engellilere ise tekerlekli sandalye verilmeye de başlandığı açıklandı.