Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi, Ordu Üniversitesi’nin (ODÜ) ev sahipliğini yaptığı ‘Üniversiteler Spor Ligi’ (ÜNİLİG) tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Futbol 2. Lig Grup Birinciliği müsabakalarındaki kusursuz organizasyon için ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a teşekkür plaketi takdim etti.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi, spor, müzik ve eğlenceyi bir araya getiren Türkiye’nin en büyük gençlik festivali olan ‘Koç Fest’i de Ordu’da ODÜ işbirliğiyle gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Çelebi, bu kapsamda gerekli hazırlıkları başlatmak için Rektör Prof. Dr. Yarılgaç’tan izin istedi.

6 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen Üniversiteler Arası Futbol Müsabakalarının ODÜ’de gerçekleşmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi’nin Koç Fest’le ilgili teklifi sevindirici bulduğunu söyledi.

Rektör Yarılgaç, “Ulusal anlamda en kapsamlı organizasyonlardan biri olan Koç Fest’in üniversitemizde gerçekleşmesi Ordu halkı ve üniversitemiz öğrencileri için de sevindirici bir haber olacaktır. Gelişen ve gün geçtikçe gelişmeye devam eden bir üniversite olarak böylesine ulusal organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan her zaman memnuniyet duyarız. Bu etkinlik, hem Ordu ilimiz için büyük bir ekonomik getiri sağlayacak hem de Üniversitemize sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal anlamda bir canlılık kazandıracaktır. Bu bakımdan Koç Fest’i üniversitemizde ağırlamaktan kıvanç duyarız" dedi.

Bu arada Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Sedat Çakmak’a ise plaketini Üniversite Sporları Organizasyon Temsilcisi Doç. Dr. Hürmüz Koç verdi. Verilen plaket dolayısıyla memnuniyetini belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi’ye ODÜ’nün anısına kahve fincanı takımını hediye etti.

KOÇ FEST NEDİR?

Spor, müzik ve eğlenceyi bir araya getiren Türkiye’nin en büyük gençlik festivali Koç Fest, Koç Holding tarafından ilk kez 2006 yılında gerçekleştirildi. Koç Fest kapsamında, 9 yılda 32 şehir gezildi, 79 festival ve yüzlerce etkinlik düzenlendi.