Kocaeli’de gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle birçok köprü altında araçlar mahsur kadı. Tıkanan mazgallar nedeniyle caddelerde ve sokaklarda biriken yağmur suları nedeniyle araç sürücülerini zor anlar yaşadı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde gece saatlerinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle birçok köprü altı, cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Biriken yağmur suları nedeniyle birçok araç yolda kalırken, vatandaşlar zor anlar yaşadı. İzmit ilçesi Yuvam Akarca Mahallesi’nden gelen yoğun yağmur sularının Alikahya mevkiindeki köprü altlarında birikmesiyle birlikte yollar kapandı. Yoğun su birikintisinden geçmek isteyen bazı araç sürücüleri yolda kalırken, yaya seyreden vatandaşlar ise evlerine gitmek için suların içinden geçmek zorunda kaldı.

Yeşilova Mahallesi’nde ise otoyol köprüsü altında yolda kalan araç nedeniyle trafik bir süre kapatıldı. Polis ekipleri yoğun su birikintilerinin olduğu bölgelerde güvenlik önlemleri alırken, bazı vatandaşlar ise kendi imkanları ile tıkanan mazgalları açmaya çalıştı. Yolda kalan araçlar çekicilerle olay yerinden kaldırıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSU ekipleri de yoğun su birikintilerinin olduğu bölgelerde vidanjörlere tıkanan mazgallara müdahalede bulundu. Ayrıca yağan sağanak yağmur nedeniyle Alikahya, Yuvam Akarca ve Yeşilova Mahallesi’nde bulunan birçok ev ve iş yerlerini su bastı.