10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, "Özellikle sokakta çalışan ve dilenen çocuklarla ilgili bir çalışma başlatıldı. Sokakta dilenen ve çalışan bir çocuk artık Kocaeli’de görmek istemiyoruz" dedi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Kocaeli’de çalışan gazetecileri kahvaltıda ağırladı. İzmit’te bulunan bir otelde gerçekleştirilen programa Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, Kocaeli’de faaliyet gösteren basın kuruluşlarının imtiyaz sahipleri ve çok sayıda ulusal ve yerel basında çalışan gazeteci katılım gösterdi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, “10 Ocak Çalışanlar Gazeteciler günü aslında 16 Ocak Basın Onur Günü’nün provası oldu. Arkadaşlarımız halkın haber alma özgürlüğü için gece gündüz yoğun mesai harcıyorlar. 16 Ocak Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını yaptığı tarih. 16 Ocak Basın Onur Günü’nü bu sene uluslararası boyuta taşıyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından İletişim Fakültesi dekanlarını ağırlayarak mesleğimizin sorunlarını konuşacağız” diye konuştu.

"Gazetecilik mesleği zor ve farklı şartlar altında çalışmayı gerektiren bir meslek"

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, "Gazetecilik mesleği zor ve farklı şartlar altında çalışmayı gerektiren bir meslek. Gazetecilerimiz de büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. Halkın haber alma özgürlüğünün gerçekleşmesinde bilgiye ulaşmasında, sorunların tartışılmasında basının büyük görev ve sorumlulukları var. Kocaeli’de 12 tane resmi ilan alan gazete var. 31 dergi, 3 televizyon, 25 radyoya sahip bir kent. 48 tane internet gazetesi 117’de sarı basın kartı sahibi gazeteciye sahip bir kent. Bu yönü ile Kocaeli basını çok önemli" ifadelerini kullandı.

"Artık Kocaeli sokaklarında dilenen ve çalışan çocuk görmek istemiyoruz"

Sokakta çalışan ve dilenen çocuklar ile ilgili çalışmaları olduğunu belirten Vali Aksoy, "Özellikle sokakta çalışan ve dilenen çocuklarla ilgili bir çalışma başlatıldı. Sokakta dilenen ve çalışan bir çocuk artık Kocaeli’de görmek istemiyoruz. Bu konuda ailelerimiz daha duyarlı hale gelebilmesi ve vatandaşlarımızın sokakta çalışan ve dilenen çocuklardan bir şey satın almaması ve ona yardım yapmaması konusunda da hassasiyetlerini bekliyoruz. Bu işte topyekün bir mücadele verebilirsek başarılı olabiliriz. Daha önce görev yaptığım Mersin’de sokakta çalışan ve dilenen çocuk sorununu ortadan kaldırmıştık. Kocaeli’de de bunu yapmak durumundayız. Çünkü sokaklar çocuklar için tehlikelidir. Çocukların suça bulaşma farklı noktalara yönelme eğilimleri çok farklı boyutlara taşınabilir. Bununla ilgili tespitlerimiz olduğu takdirde bir takım yaptırımları uygulamaya sokacağız" dedi.