Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra, Uşak Valisi Salim Demir’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Kolombiya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin geliştiğini söyleyen Büyükelçi Saavedra, bunun sebebinin de Kolombiya ve Türkiye Devlet Başkanlarının karşılıklı birbirlerini ziyaret etmeleri olduğunu söyledi. İki ülke arasında ticari ilişkilerin yüzde 120 arttığını belirten Büyükelçi Saavedra, Türkiye ile özel bir anlaşma yapmaya çalıştıklarını, ticaret ile serbestlik anlaşması konusunda görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Hava Yolları’nın (THY) Kolombiya Cumhuriyeti’ne direk uçuş yapılmasını sağladıktan sonra iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendiğine değinen Saavedra, “Türkiye ve Kolombiya Devlet Başkanlarının karşılıklı ziyaretleri sonrası iki ülke arasında olumlu gelişmeler oldu. Hem ticari anlamda hem de THY’nin direk uçuşları ile giden gelen insan sayısı çok fazla arttı. Bu ikili görüşmeler neticesinde ticari ilişkiler yüzde 120 arttı. Türkiye ile özel bir anlaşma yapmaya çalışıyoruz. Serbest ticaret anlaşması ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Umarım iki ülke arasındaki ilişkiler daha da kuvvetlenir” dedi.

Uşak Valisi Salim Demir, Kolombiya ile ekonomik ve sosyal ilişkilerde ortaklaşa çalışmak istediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Uşak Valisi Salim Demir, Kolombiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra’ya Uşak kilimi ve Karun Hazinelerinin en kıymetli parçaları arasında yer alan Kanatlı Deniz Atı Broşu figürünün bulunduğu plaket verdi.

Büyükelçi Saavedra ise Vali Demir’e altın kol düğmesi ve kolye hediye etti.