KIRŞEHİR (AA) - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini batı illerine bağlayan önemli kavşak noktalarından birinde bulunan Kırşehir'de trafik polisleri, durdurdukları araçların sürücülerinin yorgunlarını gidermek ve uykularını kaçırmak için kolonya ve şeker ikram ediyor. 

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkması nedeniyle trafik yoğunluğunun yaşandığı Ankara-Kayseri karayolunun Kırşehir giriş ve çıkışlarında, hem denetim yapıyor hem de uyarılarda bulunuyor. Sürücülerin bayramlarını kutlayan trafik ekipleri, verilen zorunlu molada sürücüleri uyku ve dikkat eksikliği konularında uyarıyor.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Tufan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, batı ya da doğu illerinden yola çıkan sürücülerin Kırşehir gibi orta bölgelerdeki illerde uyku ve dikkat sorunu yaşadıklarını belirterek, trafik ekiplerinin Kurban Bayramı tatili süresince farklı bir uygulama yaptıklarını söyledi.

Kaman ilçesi yol ayrımında konuşlanan trafik ekiplerinin Ankara istikametinden gelen araçları durdurarak şeker ve kolonya ikram ettiklerini dile getiren Tufan, sürücülerin bir süre dinlenmesine de vesile olduklarını anlattı.

- "Tatil zamanlarında günlük 32 bin araç geçiyor" 

Ankara-Kayseri karayolunun Kırşehir bölümünden tatil zamanlarında günde yaklaşık 32 bin aracın geçiş yaptığına işaret eden Tufan, şöyle konuştu:

"Doğu veya batıdan aracıyla hareket eden bir vatandaşımız, Kırşehir'e ulaştığında yaklaşık 400-600 kilometre yol yapmış oluyor. İlimize intikal ettiklerinde sürücülerimizde yorgunluk ve uyku belirtilerinin had safhaya ulaştığını gözlemliyoruz. Sürücülerin yorgunluklarını bir nebze olsun gidermek ve taşıt kullanma süreleri hususunda algılarını yükseltmek amacıyla bu uygulamayı yapıyoruz. Yorgun olanları dinlenme tesislerine yönlendiriyoruz."

Tufan, uygulamanın 9 günlük tatil süresince kesintisiz olarak devam edeceğini vurgulayarak, "Sorumluluk alanımızda 199 kilometre devlet karayolu var. Bayram tatili süresince ilave ekipler görevlendirdik. Ekiplerimiz hem kolonya ve çikolata ikram ederek bayramlarını kutluyorlar hem de trafik güvenliği ile ilgili kafalarında algı oluşturmaya çalışıyorlar" ifadesini kullandı.

Trafik ekipleri, çikolata ve kolonya ikram ettikleri sürücülere trafik güvenliği ile ilgili broşürler dağıtarak, emniyet kemeri takmaları, hız ihmali yapmamaları ve yorulduklarında dinlenmeleri konusunda uyarıyor.