KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçen yıl yerli üretimden 2,2 milyon ton kömür dağıttıklarını ve yaklaşık 2 milyon aileye ulaştıklarını belirterek, "Şimdi de 150 bin ton civarındaki yerli kömürümüzü Suriyeli kardeşlerimize tahsis ediyoruz" dedi.

Yıldız, partisinin il teşkilatınca Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları binasının bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, tüm partililerin gayretleriyle bir seçim yaşandığını ve bu seçimin birinci partisinin yine AK Parti olduğunu söyledi.

Koalisyon görüşmelerinin devam ettiğini anımsatan Yıldız, bir kısım partilerin koalisyona daha serin bakarken bazıların ise daha sıcak baktığını ifade etti. Yıldız, "Sayın Başbakanımız da bahsettiler bütün partilere mesafemiz eşit durumda. Ümidimiz o dur ki; bir koalisyon hükümetini gerçekleştiriyor olabilelim. Ama koalisyon hükümeti gerçekleştirmeye borçlu olanlar yalnızca AK Parti değildir. Diğer bütün partilerde aynı şekilde borçludur" diye konuştu.

- "Ne zalimlerden yana olacağız, ne mazlum kalacağız" 

Yıldız, Türkiye'nin çevresinde, birçok yerde Müslümanlar ve kendisine "Müslümanım" diyenlerin savaştığını, çok ciddi sıkıntılar yaşandığını, hergün yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Biz ne zalimlerden yana olacağız ne mazlum kalacağız. Ama mutlaka bunlarla alakalı Türkiye'nin her yönüyle güçlü olması gerekiyor. Kayseri'de ve Türkiye'nin dört bir yanında hiç kimse aç kalmasın diye aşevleri kuruldu. Sivil toplum örgütlerimiz ve hassasiyeti olan işadamlarımızda dahil olmak üzere hiç kimsenin aç kalmasına müsaade edilmedi. Biz de aynı şekilde Suriye'den gelen kardeşlerimize kucak açtık. Adana, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep gibi şehirlerde, valiliklerden, belediyelerden, kaymakamlıklardan 'Suriyeli kardeşlerimize kömür gönderebilirmiyiz' şeklinde talep geldi. Geçen yıl yerli üretimimizden 2,2 milyon ton kömür dağıttık. Yaklaşık 2 milyon aileye ulaştık. Şimdi de 150 bin ton civarındaki yerli kömürümüzü Suriyeli kardeşlerimize tahsis ediyoruz. Bu da bizim sektörümüzün borcudur diye düşünüyoruz. Bunu kimse yadırgamasın. Kömürümüz var Suriyeli kardeşlerimize de dağıtırız. Onların ihtiyaçlarına karşı da hiçbir şekilde kayıtsız kalmayız."

Yıldız, konuşmasının ardından partililerle bayramlaştı.

Bayramlaşma törenine AK Parti Kayseri milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Yaşar Karayel, Ahmet Doğan, Kemal Tekden ve Havva Talay Çalış, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve diğer bazı ilçe belediye başkanlarıyla partililer katıldı.