Diyarbakırlı Müjde Dündar, yaş sınırı bulunan DÜ Devlet Konservatuvarı ses eğitimi bölümüne kaydını yaptı. Yaş sınırı olduğunu öğrenci işlerine belirtmesine rağmen öğrenci işlerinin sorun olmayacağını bildirmesi üzerine kaydını yapan Dündar, okula başladıktan 1 ay sonra eline ulaşan kağıtla okuldan uzaklaştırıldığını öğrendi. Okul hayatı sona eren Dündar, yetkililerden yardım bekliyor.

Dündar, geçtiğimiz yaz ayında DÜ Devlet Konservatuvarına hazırlanmak için müzik kursuna yazıldı. Çocukluktan bu yana hayalini kurduğu müzik öğretmenliği için yetenek sınavına giren Dündar, ses eğitimi bölümünden asil, temel bilimler bölümünden ise birinci yedekten sınavları kazanmayı başardı. Sınava girdiği zaman ses eğitimi bölümünden yaş sınırının olduğunu öğrenen Dündar, durumu sınava gireceği hocasıyla paylaştı. Hocasından sorun olmayacağı yanıtını alan Dündar, sınavları kazanmasına rağmen öğrenci işleri ile konuşmaya karar verdi. Öğrenci işlerinden de sorun olmayacağını öğrenen Dündar, temel bilimlerde yaş sınırı olmamasına rağmen ses eğitimine hocalarının da bilgisini olduğunu bilerek, hocalara ve öğrenci işlerindeki görevliye güvenip ses eğitimi bölümüne kaydını yaptı. Sorun yaşamadan kaydını yaptıran Dündar, yaklaşık 1 ay sonra okuldan gelen yazı ile şok oldu. Yaş sınırı nedeniyle kaydının silindiğini öğrenen Dündar, hemen mahkemeye giderek dava açtı. Diyarbakır 3. İdare Mahkemesine dava açan Dündar, yürütmeyi durdurmayı iptal kararının ardından bir kere daha şoka girdi. Avukatı aracılığıyla üst mahkemeye başvuran Dündar, olumlu cevap gelmesi için beklemeye başladı.

Yaşadıklarını İHA muhabirine anlatan 33 yaşındaki Dündar, "Çok zor şartlar altında okul hayatımı tamamladım. Bitlis Eren Üniversitesinde maliye bölümünü, daha sonra çok sevdiğim müzik eğitimini almak için DÜ Devlet Konservatuvarına hazırlandım. 1 aylık hazırlanmadan sonra ses eğitimi ve temel bilimler sınavına girdim. Ses eğitimi sınavına girmeden önce sınavı yapacak hocalardan biriyle görüştüm ve yaş sınırından bahsettim. O da giremezsin demesine rağmen beni mülakata aldı. Ben de herhalde sorun olmaz diye düşündüm ve yaş sınırı olmayan temel bilimler sınavına da girdim. Ses eğitimini asil, temel bilimleri ise birinci yedekte kazandım. İçimde hep bir kötü düşünce vardı. Hocamla konuştum sorun olmaz dedi. Ben yetinmedim öğrenci işler ile de konuşum. Onlar da bana sorun olmayacağını söyledikten sonra artık ses eğitimi bölümüne kaydımı yaptım. Daha 1 ay geçmeden okuldan, yaş haddi nedeniyle ilişiğimin kesildiğini öğrendim. Psikolojim bozuldu, durumu mahkemeye taşıdık. Yürütmeyi durdurmayı iptal kararı çıktı. Bu kararı da bir üst mahkemeye taşıdık. Sorunu söylememe rağmen herkes beni başından attı. Suçsuzum ve eğitim hakkımın geri verilmesini istiyorum. Onca kızlar okula gidemezken ben çalışıp ikinci üniversitemi kazandım ama bu hakkımı elimden aldılar. Cumhurbaşkanıma sesleniyorum, lütfen bana yardım edin" diye konuştu.

DÜ Devlet Konservatuvarı yetkilileri de söz konusu öğrencinin yaş sınırını bilmesine rağmen bu bölüme kayıt yaptırdığını bildirdi. Yetkililer, "Biz sınavdan önce kılavuz yayımladık. Bu kılavuzumuzun içerisinde hangi öğrencilerin üniversitemize başvuracağını bildirdik. Burada aleni bir şekilde ses eğitim bölümünde yaş sınırı olduğu belirtiliyor. Komisyonun veya öğrenci işlerinin gözünden kaçmış bir durum olabilir. Sonradan yapılan incelemelerde yaş sınırına takıldığı görülmüş bu nedenle de okulla ilişiği kesilmiştir. Söz konuşu arkadaşımız temel bilimler bölümünü birinci yedekten kazanmıştır. Burada yaş sınırı olmamasına rağmen kaydını ses eğitimi bölümünden kullanmasının takdirini okuyanlara bırakıyoruz" dedi.