KONYA (AA) - Konya'da 4. Tohum Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı, 4. Bitki Besleme, Zirai Mücadele, Sulama, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı, 3. Hayvancılık, Hayvansal Üretim Teknolojileri, Yem Endüstrisi Fuarı ve Kırmızı Et Üretimi, Teknolojileri ve Donanımları Fuarları yarın açılacak.

TÜYAP Fuarcılık A.Ş. Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Rixos Otel'de düzenlenen basın toplantısında, Konya'nın tarım ve hayvancılıkta önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Ersözlü, "tahıl ambarı" ve "tohum üretim merkezi" olarak anılan Konya'da önceki yıllarda tohum ve hayvancılık sektörlerine yönelik fuarlar düzenlediklerini, bu fuarların başarıyla tamamlandığını aktardı.

Konya'da sektörün paydaşlarından gelen talepler doğrultusunda, tohum, sulama teknolojileri, kırmızı et üretimi sektörlerini aynı fuarda bir araya getireceklerini anlatan Ersözlü, şunları kaydetti:

"Konya eş zamanlı 4 fuara ev sahipliği yapacak. 'Konya Tohum 2015', 'Konya Hayvancılık 2015', 'KET 2015' ile 'Konya Sulama Teknolojileri ve Bitki Besleme' fuarlarına yönelik, tanıtım çalışmaları aylardır devam ediyor. Fuarlara yurt içi ve yurt dışından 219 firma katılacak. 4 gün sürecek fuarlara 50 bin ziyaretçinin katılımını bekliyoruz." 

- Fuarda "canlı hayvan" sergilenecek

Ersözlü, Konya Hayvancılık 2015 Fuarı'nda canlı hayvan sergileneceğini vurgulayarak, "Sektördeki birliklerin ortak çalışmaları sonucunda bu fuarda canlı hayvan özel bölümü kuruldu. Bu bölümde büyükbaş ve küçükbaş ırklarının tanıtımı 5. salonda fuar boyunca yapılacaktır" dedi.

 KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde 18-19-20 Şubat tarihlerinde 09.30-18.00, 21 Şubat Cumartesi günü ise 09.30-17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak fuarlarda, sektörlerdeki tüm yenilikler çeşitli etkinliklerle ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.