Konya’nın Seydişehir ilçesinde, aynı evde yaşayan anne ve kızı sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Olayda anne hayatını kaybederken, kızının sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olay, Değirmenci Mahallesi 1022 Sokakta bulunan tek katlı evde meydana geldi. Kızı Teslime Çelmeli (62) ile birlikte yaşayan Fatma Okay (83), akşam sobaya kömür atarak uykuya daldı. Sabah eve gelen yakınları kapıyı çalmalarına rağmen açılmaması üzerine durumu polis ve 112 ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri eve girdiklerinde anne ve kızını hareketsiz bir şekilde buldu. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri anlaşılan anne ve kızına ilk müdahale sağlık görevlileri tarafından yapıldı. Yapılan müdahaleye rağmen anne Fatma Okay kurtarılamadı. Fatma Okay’ın cansız bedeni, cumhuriyet savcısının yaptığı incelemelerin ardından otopsi için Seydişehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Sağlık durumu ağır olan Teslime Çelmeli ise, ambulansla Seydişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Teslime Çelmeli’nin hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.