KONYA (AA) - Konya'da bir firma tarafından temin edilen 175 ton un, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi aracılığıyla Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, yaptığı açıklamada, Suriye'de zulmün başladığı ilk günden bu yana ayrım gözetmeksizin tüm mazlumların yaralarına merhem olmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Bölgeye 365 gün ara vermeden yardımlarının devam ettiğini dile getiren Uysal, "Desteklerini talep ettiğimiz hayırseverlerimiz, mazlum kardeşlerimizin dertlerine ortak oluyor. Kardeşlik bilinciyle 175 ton un bağışında bulunan firma yetkililerine mazlumlar adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bağışladıkları unla yaklaşık 2 milyon ekmek üreteceğiz. Bu hayır köprüsünün her geçen gün yeni halkalarla büyümesi için dua ediyoruz" diye konuştu.

Firma yetkilisi Mehmet Akif Serin de son günlerde yürekleri burkan Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerinin feryatlarına kulak verdiklerini belirterek, "Yardımların gönderilmesine vesile olan başta Konya İHH yetkilileri olmak üzere, tüm insani yardım gönüllülerine şükranlarımızı sunuyoruz. Temennimiz biran evvel bu vahşetin son bulması ve Suriyeli kardeşlerimizin yeniden refaha kavuşmasıdır" ifadelerini kullandı.