KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, 265 bin metrekarelik alanda, 4 farklı renkte 105 bin lale kullanarak Selçuklu motiflerinden halı oluşturdu.

Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ceylani Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lalenin anavatanının Konya olduğunu, bu tür lale uygulamalarıyla Konya'nın yeniden lalesine kavuştuğunu söyledi.

Selçuklu eserlerinin tamamında lale figürlerinin kullanıldığını belirten Kılıç, lalenin Selçuklular zamanında edebiyat, sanat ve kültürde vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade etti.  

Bugün hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hem de Regaib Kandili olduğunu dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

"İki bayramın bir arada yaşandığı bu güne özel bir çalışma yapmayı planladık. 4 farklı renkte lalelerden oluşan Selçuklu motifli halı için dün gece çalışmalara başlandı. Halımızı bir gecede tamamladık. Sarı, kırmızı, mor ve beyaz renklerden oluşan Selçuklu motifli halıyı, halkımızın beğenisine sunduk. 265 bin metrekarelik, 105 bin laleden Selçuklu halı desenini oluşturduk. Selçuklu'da altıgen, köşe ve yıldız simge olarak kullanılır. Biz de halımızda yıldız simgesini kullandık. Halı, 10 gün boyunca ziyaretçilerimizin beğenisine sunulacak. Konyamız'da üretilen laleler, ülke genelinin yanı sıra birçok ülkeye gönderiliyor. Bu çalışmalarımızla 'lale anavatanına döndü' diyebiliriz. Ayrıca, Alaaddin Tepesi'nin her yeri adeta lale bahçesine dönüştü. Ziyaretçilerimize orayı da gezip görmelerini tavsiye ediyoruz."    

Kılıç, "Çiçek gibi Konya" sloganı kapsamında bu yıl 7 milyon lale, yumrulu bitki ve mevsimlik çiçek diktiklerini belirterek, 2016 yılında bu rakamı 13 milyona çıkaracaklarını söyledi.