KONYA (AA) - Cihanbeyli ilçesinde okul servis aracının çarptığı ilkokul 4. sınıf öğrencisi Senem Aydın hayatını kaybetti. 

Abdulkadir Ç. yönetimindeki 42 DV 022 plakalı servis aracı, Taşpınar Mahallesi'nde servis bekleyen ilkokul 4. sınıf öğrencisi Senem Aydın'a (10) çarptı.

Ağır yaralanan Aydın, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılırken hayatını kaybetti. Hastaneye gelen Senem'in annesi Hatice Aydın ve yakınları sinir krizi geçirdi.

Senem Aydın'ın cenazesi, Taşpınar Mahallesi'ndeki mezarlık önünde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Mahalle Muhtarı Muhammed Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin okul servisine binerken zaman zaman kazaların yaşandığını "Burada benzer kazaların yaşanmaması için bir durak yapılmasını istiyoruz" dedi.

Senem Aydın'ın dayısı Ömer Faruk İnce ise büyük acı yaşadıklarını dile getirerek, "Biz de şoförlük yaptık, öğrencini alacaksın ondan sonra hareket edeceksin. Ama maalesef... Talebimiz bir  daha böyle acıların yaşanmamasıdır. Bunun için yetkililerden gerekli önemleri almasını bekliyoruz" diye konuştu.

- "Geri gel Senem"

Öte yandan, Senem'in trafik kazasında hayatını kaybettiği haberi, Kavaklı İlkokulundaki arkadaşlarını yasa boğdu.

Sınıf arkadaşları tahtaya, "Senem seni seviyoruz", "Senem geri gel" yazarak gözyaşı döktü. Olayın şokunu atlatamayan öğrenciler ders işleyemedi.

Senem için gözyaşı döken öğrencileri, öğretmenleri sakinleştirmeye çalıştı.