KONYA (AA) - Konya'da düzenlenen DAEŞ operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin, örgüte kazandırmaya çalıştıkları kişilere "cennet, otomobil ve para" vadettikleri bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, terör örgütü DAEŞ'a eleman ve lojistik destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

Şüphelilerle ilgili polise 9 şikayetçinin başvurduğu, alınan tedbirler sayesinde 4 çocuğun yurtdışına kaçırılmasının önüne geçildiği belirtildi. Çalışmalar kapsamında ayrıca, iki çocuğu Suriye'ye götürmek isteyen 2 örgüt üyesinin, daha önce tutuklandığı bilgisi aktarıldı.

Şüphelilerin, özellikle dini konularda yeterli bilgisi olmayan çocuk ve gençlere yönelik toplantılar yaptıkları, bu toplantılarda sürekli cihad ile ilgili ayet ve hadisler okunarak söz konusu kişilerin yönlendirilmeye çalışıldığı öğrenildi. 

- "Cennet" vaadiyle kandırılıyorlar

Günahının çok olduğunu düşünenlerin, günahlarından arınabilmek için Irak ve Suriye'ye gidip çatışmalara katılmayı kabul ettikleri kaydedildi. Çocuk ve gençlere işledikleri günahı ancak "cihad" ile temizleyecekleri vurgusu yapıldığı bildirildi.

Şüphelilerin, örgüte katmaya çalıştıkları kişileri "cennet, otomobil ve para" vaatleriyle kandırdıkları öğrenildi.

Konya'da dün terör örgütü DAEŞ'a eleman ve lojistik destek sağladıkları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alınmıştı.