KONYA (AA) - Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, medyada yer alan Konya'da bir lisede "kıyafet dayatması" yapıldığı haberlerine ilişkin, "Öğrencilerin tercihine 5 farklı kıyafet sunulmuştur. Bu kıyafetler her sınıftan 2 öğrenci bir araya getirilerek, tamamen onların beğenisiyle belirlenmiştir" dedi. 

Gürsoy, yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Meram Anadolu Lisesi'nde kıyafet dayatması" başlığıyla çıkan haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirtti.

Okul Aile Birliği Yönetmeliği çerçevesinde okulda yapılan çalışmaların, veli ve öğrencilerin talepleri ile okul aile birliğinin öğretmenlerle oluşturduğu komisyon tarafından yürütüldüğünü ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:

"Öğrencilerin tercihine 5 farklı kıyafet sunulmuştur. Bu kıyafetler her sınıftan 2 öğrenci bir araya getirilerek, tamamen onların beğenisiyle belirlenmiştir. Geçen yıl bu okulumuzda serbest kıyafet uygulaması varken, okula dışarıdan giren sivil kişilerin hırsızlık olaylarına karıştığı öğrenilmiştir.  Kamera kayıtlarında tespit edilemeyen bu olumsuzlukları önleme adına okul yönetimi böyle bir karar almıştır. Yönetmeliğin gerektirdiği usuller doğrultusunda çalışmalar yapılarak, öğrencilerimiz belirlenen bu kıyafetlerden dilediğini giymede serbest bırakılmıştır. Basına yansıdığı şekliyle, 'ferace dayatması' şeklinde bir uygulama kesinlikle olmamıştır."