KONYA (AA) - Konya'da bir kişinin, şaka yaptığı yeğenlerinden birini tabancayla vurarak öldürdüğü, diğerini de yaraladığı iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Turan Ş. (60), müştekiler ile taraf avukatları katıldı.

Erkek kardeşinin oğullarını öldürmek ve yaralamaktan yargılanan Turan Ş, duruşmadaki savunmasında, kardeşine kızını vermediği için aralarında soğukluk oluştuğunu söyledi.

Kızı Ümmü Gülsüm'e kardeşi Osman Ş'yi aratarak birini öldürdüğünü ve gözaltına alındığını söylemesini istediğini anlatan Turan Ş, şöyle devam etti:

"Amacım onu denemekti. Başıma bir iş gelirse çocuklarıma sahip çıkacaklar mı diye arattım. Cuma Ali ve Ayhan evime geldi. Beni görünce 'Sen niye böyle bir şey yaptın' dediler. Ben de şaka yaptığımı söyledim. Bunun üzerine ölen Ayhan Ş, babasına ve bana küfretti. Sonra vurmaya başladı. Tüm bunların nedeni kızımı vermemiş olmamdır. Beni dövdükten sonra kaçmaya başladılar. Ruhsatlı silahımla peşlerinden koştum. Araca bindikleri sırada ateş ettim. Öldürme kastım yoktu. Neler olduğunu tam hatırlamıyorum."

Olayda yaralı kurtulan Cuma Ali Ş (33) ise amcalarının cinayete karıştığını duyduklarını, babalarının Konya'yı bilemeyeceği için kardeşiyle yola çıktıklarını dile getirdi.

Daha sonra amcalarının şaka yaptığını öğrendiklerini belirten Cuma Ali Ş, "Amcama, 'böyle şaka mı olur' dedim. Tartışmaya başladık. Ayhan amcama vurmaya başladı. Evin içinde arbede yaşandı. Daha sonra olay gerçekleşti" dedi.

Mahkeme heyeti, ifadelerin ardından eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Geçen yıl 14 Aralık'ta Selçuklu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde kendilerine amcalarının gözaltına alındığı söylenen iki kardeş Muğla'dan geldikleri Konya'da şaka yapıldığını öğrenmiş, çıkan tartışmada tabancayla Ayhan Ş'yi (24) öldürdüğü, Cuma Ali Ş'yi de yaraladığı ileri sürülen Turan Ş. gözaltına alınmıştı.