KONYA (AA) - Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğinin çalışmalarıyla toplanan gıda, konfeksiyon ve kışlık insani yardım malzemeleri, 5 tıra yüklenerek Suriye'deki iç savaş mağdurlarına gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Yavuz Dede, Mevlana Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşananların Türkiye'yi ve milleti derinden yaraladığını söyledi.

Suriye'nin, Türkiye'ye en yakın akraba ve komşu ülke olduğuna dikkati çeken Dede, bu coğrafyadaki iç savaştan en çok kadınlar ve çocukların zarar gördüğünü ifade etti.

Dede, Suriye'de yaşananlara kayıtsız kalınamayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Suriye'deki mazlum ve mağdurlara yardımların götürülmesi, yardım organizasyonlarının düzenlenmesi son derece önemlidir. Şu ana kadar 4'üncü yılını dolduran ve ne kadar süreceğine dair bilgimizin olmadığı Suriye'deki savaş, gerçekten zorlu geçiyor ve geçecek. Bizden ziyade onlar için zorlu geçecek. Suriyelilerin hayatlarına bir nebze umut ışığı olmak ve bu süreci atlatmalarına katkı sağlamak adına çalışmalarımız devam edecek. Bugün Konya'dan 13'üncü yardım tırını Suriye'ye uğurluyoruz. Suriye'ye gidecek yardımların 130 hatta 230 tıra ulaşacağını, bu yönde Konyalıların çabalarının olacağını umut ediyorum."

Dua edilmesinin ardından yola çıkarılan 5 tırda, hayırseverler tarafından bağışlanan gıda, konfeksiyon ve kışlık malzemeler bulunuyor.

 

- "İHH'nın kurduğu 18 kampta 60 bin insan yaşıyor"

Konya İHH İnsani Yardım Derneğinin yeni binasının açılış törenine de katılan Dede, Anadolu Ajansı (AA) Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır'ı ziyaret etti.

Vakfın dünya çapında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Dede, yetim projesi, yardım organizasyonları ve çeşitli etkinliklerle faaliyetlerini sürdürdüklerini bildirdi.

Dede, Suriye'de savaşın 4'üncü yılında insanlık dramının devam ettiğini dile getirerek, bu ülkeye yardımların artarak süreceğini anlattı.

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler başta olmak üzere, savaş mağdurlarına yönelik yardım kampanyaları düzenlediklerini hatırlatan Dede, "Suriye'de İHH'nın kurduğu 18 kampta 60 bin insan yaşıyor. Türkiye'de iki fırın ve bir aşevi, Suriye'de ise üç fırın ve iki aşevi ile aktif yardımlarımız sürüyor. Ayrıca yardım kolisi, sağlık hizmetleri gibi çalışmalarla Suriyeli kardeşlerimize yardımlarımız devam ediyor" ifadesini kullandı.