KONYA (AA) - Konya'da kardeşine uyuşturucu sattığını öne sürdüğü kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle 21 ay sonra yakalanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, sanık Hüseyin K, tutuklu bulunduğu Alanya Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Hüseyin K. ifadesinde, Özgür Düşünme'nin uyuşturucu satıcısı olduğunu ve kardeşine uyuşturucu satmamasını söylemek için Yeni Mahalle'ye gittiğini belirtti.

Düşünme'yi, başka bir yerde konuşmayı istemesi üzerine aracına aldığını ifade eden Hüseyin K. "Olayın yaşandığı yere geldiğimizde tartıştık. Daha önce böyle bir olay yaşamamıştım. Korkuya kapılıp elimdeki tüfeği ateşledim. Yere düşünce de korkup kaçtım. Amacım onu öldürmek değildi. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için duruşmayı erteledi.

- Olaydan 21 ay sonra yakalanmıştı

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde, Özgür Düşünme (19) 16 Şubat 2014'te Selahattin Eyyübi Mahallesi'ndeki boş bir arazide av tüfeğiyle öldürülmüş bulunmuştu. Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu sattığı iddia edilen Düşünme'nin görüştüğü 300 kişinin ifadesine başvurarak zanlı Hüseyin K'yı (21), 27 Kasım 2015'te kent merkezinde yakalamıştı.