KONYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle vereceği resepsiyona katılacak Beyşehirli fedakar anneler, Beyşehir Belediyesi’nin kendilerine rahat bir yolculuk yapabilmeleri için özel olarak tahsis ettiği VIP minibüs aracıyla ilçeden Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.

Fedakar anneler, evlerini ziyaret eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun,meclis üyeleri ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Semra Acır tarafından Ankara’ya uğurlandı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, uğurlama öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı tarafından Beyşehir’den iki fedakar annenin birden külliyeye davet edildiğini belirterek, bunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beyşehir’e vermiş olduğu önemi ve sevgisini ortaya koyduğunu söyledi.

Özaltun, "Bu değerli, eli, hatta ayakları öpülesi annelerimiz davete layık görülmüş. Geçtiğimiz günlerde bir haber çıktı. Denildi ki ‘biz cumhurbaşkanımız tarafından külliyeye davet edildik ama Enes’im olmadan ben Ankara’ya gitmem’ dedi Türkan annemiz. Baktık ki cumhurbaşkanımız dünyadaki şer odakları ile uğraşıyor, sıkıntılardan ülkemizi kurtarmaya çalışıyor ve Müslüman aleminin üzerinde oynanan oyunları bozmaya çalışıyor. Zira onların başı çok kalabalık müthiş bir yoğunluk var. Allah’ım onlara güç kuvvet versin. Biz dedik ki cumhurbaşkanımız, başbakanımız bu şer odakları ile uğraşırken annelerimizin, ablalarımızın bizden böyle bir talebi varsa biz bu annelerimizi, bu ablalarımızı Enes’imizi de gerekirse sırtımıza alarak Ankara’ya kadar götürürüz" dedi.

Beyşehirli fedakar anneler Türkan Harmankaya ve Leyla Ildırlı da Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'a ziyaretleri ve kendilerine özel araç tahsis ederek Ankara'ya uğurlamasından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Beyşehir'in fedakar anneleri Ankara'ya gitmek üzere hareket etti.