Antalya’nın Demre ilçesinde alt yapı çalışmaları nedeniyle yapımı ertelenen yollar, son yağışlarla birlikte köstebek yuvasına döndü. Bu yollarda sürücüler, çukurlara girmemek için adeta direksiyonda cambazlık yapar hale geldiler.

İlçede süren alt yapı çalışmaları nedeniyle yapımı ertelenen yollar, yağışlarla birlikte köstebek yuvasına döndü. Özellikle ilçe içinde bulunan mahallelerde sık rastlanan çukurlu yollar sürücülere zor anlar yaşatıyor. Sürücüler, çukurlara girmemek için adeta direksiyonda cambazlık yapıyor.

KÖSTEBEK YUVASINI ANDIRIYOR

İlçe merkezine bağlı mahallelerde bulunan yolların köstebek yuvasını andırmasının başlıca sebebi ise yanlış yapılan doldurma çalışmaları olduğu belirtiliyor. Altyapı çalışması nedeniyle kazılıp tekrar kapatılan yollar, yanlış yapılan doldurma nedeniyle çöküyor. Bu da yol üzerinde çukurların oluşmasına neden oluyor ve yap-boz tahtasına dönen yollar zamanla yıpranarak çöküp, köstebek yuvası görüntüsü veriyor.

"CAMBAZ BİLE ZOR GİDER BU YOLLARDA"

Yollarda araçların güçlükle ilerlediğini söyleyen Erkan Kolak isimli sürücü, Demre’de araç sürebilen bir sürücünün, dünyanın her yerinde sürebileceğini savunarak, "Yollarda zik-zak yapmak gerekiyor cambazlık işi bu iş. 2 ayda bir lastik değiştiriyoruz. Cantlar zaten yamuk. Rot balansa girse rot balans kabul etmez. Vizeden zaten geçemiyoruz. Yollar uygun olmadığı için arabalarda uygun değil. Bugün vizeye gitsek, oraya gidinceye kadar arabanın ön düzeni zaten bozuluyor" dedi. Diğer bir sürücü Arif Güzeloğlu ise, "Gördüğünüz gibi yollarımız çok kötü. Zik-zak çizerek gidiyoruz. Cambaz bile zor gider bu yollarda. Belediyemize suç bulmuyoruz ama yapan aynı şekilde yapsın" ifadelerini kullandı.

LASTİKÇİLER BAYRAM ETTİ

Öte yandan çukurlaşmış yollar bazı araçların lastiklerine hasar verdi. Lastikleri patlayan veya patlamak üzere olan sürücüler soluğu lastikçide aldı. Lastikçilik işi ile uğraşan Halil Erdoğan, işlerinin arttığını ve bu artıştaki sebebi yolların kötü olması olarak gördüğünü söyledi. Erdoğan, "İşlerimiz iyice açıldı. Her zaman böyle olmasını isteriz inşallah. 3 tane araba sırada bekliyor. Yollar böyle oldukça bereketimiz artıyor" diye konuştu.