SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde tarımda kullandıkları suyun kapalı sisteme alınmasını önlemek için yolu ulaşıma kapatan köy sakinlerine biber gazı ve TOMA'yla müdahale edildi.

İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan, Eskimeşe, Gökçekent ve Akıncı köylerinde yıllardır tarımsal faaliyetlerde kullanılan suyun kapalı sisteme alınmasına karşı çıkan Tatar köyünün sakinleri, yapım işini alan firma çalışanlarının suyun çıktığı kaynağa geleceği haberi üzerine bölgede toplandı.

Ellerindeki sopalarla araçların geçişine izin vermeyen eylemci gruptaki bazı kadınlar tepki için yola uzandı.

Eylemi sonlandırmak üzere köye gelen jandarma ekipleri, "En büyük asker, bizim asker" sloganları ve Kelime-i Şehadetlerle karşılandı.

- TOMA ve biber gazlı müdahale

Jandarma ekiplerinin eylemi sonlandırma çağrılarına rağmen Türk bayrağı açarak yoldan çekilmemekte ısrar eden köylülere, emniyet müdürlüğüne ait TOMA'yla müdahalede bulunuldu.

İl Jandarma Komutanlığından gelen "Robocop" kıyafetli ekipler de biber gazı ve gaz bombası kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı. Bu sırada bir asker, başına isabet eden taşla yaralandı.

Çıkan arbedede yaralanan bazı köylüler, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Suşehri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Biber gazından etkilenen gruptakilere olay yerinde müdahale edildi.

Bazı köy sakinleri, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Jandarma ekiplerinin köydeki bekleyişi sürüyor.

- "Suyun kapalı sisteme alınması durumunda bizler de mağdur olacağız"

Köy sakinlerinden Aysel Demir, suyun kapalı sisteme alınması durumunda arazilerinin susuz kalacağını iddia etti.

60 yıldır suyun açık olarak 3 köyün sakinleri tarafından kullanıldığını belirten Demir, "Suyun kapalı sisteme alınması durumunda bizler de mağdur olacağız. Bu saatten sonra açık ve kapalı, hiçbir şansları kalmadı. Bizler kesinlikle su vermiyoruz" diye konuştu.