KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlerin işbirliği içerisinde düzenlenmesine yönelik protokol imzalandı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlenen protokolde üniversitenin çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Sade, üniversitenin sadece eğitim veren bir kurum olmadığına dikkat çekerek, "Üniversite aynı zamanda bireylere sosyal nitelik kazandıran bir kurumdur. Gelecek aylarda TÜBİTAK’ın da desteğiyle bir bilim festivali gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Festival kapsamında lise öğrencilerimizi bilimi ile buluşturacağız. İmzaladığımız protokolün hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav ise uzun zamandır böyle bir projede KTO Karatay Üniversitesi ile işbirliği yapmak istediklerini vurguladı. Büyükmanav, "KTO Karatay Üniversitesi de bölgede yükselen üniversitelerden bir tanesidir. Üniversiteye teşekkür ediyor, işbirliği protokolünün öğrencilerimiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile milli, manevi değerleri kültür hayatına kazandıracak bireylerin gelişimini sağlayacak sosyal, kültürel kurslar, bilimsel seminerler, konferanslar ve sportif faaliyetlerin işbirliği içerisinde düzenlenmesi amaçlanıyor.