KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odasının (KTO) yeni hizmet binasının inşaat çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl ağustos ayında temeli atılan yeni hizmet binasının yapımında planlanan takvime göre ilerleme kaydedildiğini belirtti.
Binanın 14 bin 565 metrekare arsa üzerine yapıldığını anlatan Hiçyılmaz, 2 ana bloktan oluşan inşaatın toplam 18 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu hatırlattı.
İnşaatın odaya bağlı çalışan 2 teknik personel ve dışarıdan hizmet veren müşavir firma tarafından sürekli ve yerinde denetime tabi tutulduğunu ifade eden Hiçyılmaz, şunları kaydetti:
"Yapılan işlerin projelere, genel ve özel şartnamelere uygunluğu titizlikle kontrol edilmektedir. İnşaat çalışmalarında mekanik ve elektrik işleri dahil genel gerçekleşme oranı ocak ayı sonu itibarı ile yüzde 25 seviyesindedir. Temel ve temel üzeri yapı betonarme karkas işlerinin gerçekleşme oranı ise yüzde 98 seviyesindedir. Halen mekanik, elektrik ve yapısal çelik işlerine devam edilmektedir. Hava şartlarının normale dönmesiyle ince işlerin yapımına devam edilecektir. Yeni binamızın hizmet bloğunda standart hizmet ve yönetim birimlerinin yanı sıra 13-20 kişilik 5 meslek komitesi toplantı odası, üyelerimize yönelik rezerv ofisler, sergi alanları ve yönetim katı bulunmaktadır. Sosyal alanlar bloğumuz ise 500 kişilik meclis ve konferans salonu, 130 kişilik eğitim ve seminer salonu, kiralanabilir 450 kişilik restorandan oluşmaktadır. Çevre yola paralel geniş peyzaj alanıyla birlikte,170'i kapalı olmak üzere toplam 250 araçlık otopark ve yakın çevredeki bölge otoparkları, ihtiyacını karşılamaya yetmektedir."